Sider

mandag 15. juni 2015

Maimøte og sommertur.............

.............. og litt info om høsten vi har i vente.......

På medlemsmøtet 26.05.15 på Brugata, ble det ytret ønske at vi skal orientere på bloggen etter møtene. Det skal vi forsøke å etterleve....
15 medlemmer møtte på maimøtet, og Anne Margrete stod for bevertninga, med kaffe og brød, fra seg og Kari.
Høstens utstilling/salg er oppsatt til 28.11.15 i Aktivitetssenteret – Samme dag som Bondens Marked er planlagt.
Positive tilbakemeldinger fra 2014, tilsier at dette vart godt mottatt.
Høstens loddsalg – trekkes også 28.11.15.  Vi leverer ut loddbøker til de medlemmene som vil selge før 28.11.15, på september møtet.
Alle medlemmene leverer 1 gevinst. Kan leveres på oktober møtet.
Planlagt felles gevinst, er et slumreteppe. Britt Unni lager mal/med beskrivelse som leveres ut på tur til Trondheim 03.06.15.
De som ikke er med da, kontakter Britt Unni!  Plana er at medlemmene produserer 1 lappe hver til august møtet. Vimplene som ikke er innlevert, tas også med da.
(10 hver). Sammensying blir felles arbeid som vi planlegger på augustmøtet, samt at vi da tar opp møteplan for høsten.  Lysheimhelg etc. som vi har hatt tradisjon
For i oktober.
Neste møte blir 25.08.15 på Brugata.
Sommerturen 03.juni 2015, startet fra Steinkjer Jernbane stasjon med tog til Trondheim 09.28.
13 av Quiltelagets 21 medlemmer var med. Vel fremme var det kaffepause i Olavs Hallen (Dagmar spanderte på lagets vegne).
Vel forsynt forflyttet vi oss til R-Sy-Steen, og der fant vi mye fint, og tida vart knapp. Presis kl. 13.15 ankom vi Quiltegården, der Brenda Riddle
viste frem sine lekre tepper, og holdt foredrag om sine stoffer og teknikker. Siw fulgt opp og gav oss innføring i bruk av forskjellige watt/hjelpemidler.
Ekstra lys til montering på symaskinene, var det flere som trengte, og mye stoff……  Bevertning var også med i pakken vi fikk ved Quiltegården. E-post med hjertelig velkommen
tilbake er mottatt fra Siw.
11 møtte på EGON etter å ha luftet seg litt, der vi fikk spise og drikke etter eget ønske.
En våt tur til stasjonen, men kl. 19.10 satt 11 muntre quiltedamer på toget til Steinkjer igjen. Og som vi skrev i stilene på folkeskolen, alle var enige at vi hadde hatt en fin dag!
En annen ting som er verdt å nevne, er at den 20. juni er den internasjonale quiltedagen.... jeg legger ved info som er kommet i den forbindelse...


Quiltens dag 20.juni 2015
Lørdag 20.juni er internasjonal Quilt in Public day  (QUIP)
Har noen i ditt lag planer om å markere dagen?
Dette er en fin mulighet til å vise fram hva vi holder på med og reklamere for hobbyen vår. Kanskje kan man verve medlemmer til NQF og eget lag.
I mitt quiltelag har vi ikke fått til å markere dagen hvert år, men noen erfaringer har vi fått.
Man behøver ikke være så mange på samme sted. Et år hadde vi markering 4 steder, et kjøpesenter, en frivillighetssentral, en klesbutikk og ved den lokale quiltebutikken. Det klarer seg fint med 2-4 personer hvert sted. Anbefaler at de som står på stand tar med seg sine egne arbeider.
Fint om vi klarer å vise mangfold, ikke bare store sengetepper, men også grytekluter, vesker, sminkepunger, puter og mindre quiltearbeider. Vi har vel alle hørt kommentaren: «Jeg kan jo ikke være med dere å sy, dere er jo så flinke».  Men vi har alle vært nybegynnere!
Markering av dagen behøver ikke å være i quiltelagets regi, men det er flott om medlemmene får vite om dagen. Dersom noen syvenner har mulighet til å møtes og sy litt i det åpne rom er det bra.
Forslag til steder og møtes er kjøpesenter, bibliotek, quiltebutikker og er det godt vær kan man ta med sytøyet ut i parken ☺
Informasjon om QUIP blir også lagt ut på nqf.no og på facebooksiden vår. Se mer på nqf.no under Hva skjer og QUIP


Og med dette er det på tide å ønske alle sammen GOD QUILTE-SOMMER!!!