Sider

fredag 25. april 2014

Lysheimhelg, strikkelappeteppe for NRK og quiltemøte på Mære....

Mars har gått, påska har vært her og for øyeblikket er det jo rene sommerkvelden ute.....

I mars gjennomførte vi vårens Lysheimsamling. I år hadde vi som hovedoppgave å lage teppe av alle de lappene som NRK hadde fått inn tidligere i vinter. Prosessen med å sortere og legge utover og finne ut hva som passer er nesten den største oppgaven. Når vi bare har funnet ut hvordan ting skal plasseres, blir selve monteringen kjapp og grei.  Det er ikke det at det ikke tar tid, men det praktiske går liksom litt av seg selv.... vi er jo håndarbeidsdamer og slike ting sitter i fingrene.














 Det ble mange fine tepper, hovedteppe er allerede hengt opp på NRK Lø.
Etter alt dette heklearbeidet, så ble det jammen tid til god mat denne gangen også, matpatruljen sørget for at folk fikk et pent bord å gå til, og at de ble mette.

Men det skjer jo noe i april også selv om det var sy-sammen-helg i mars.....

Tirsdag 29. april kl 18 er det klart for månedens treff, denne gangen på Husflidsstua på Mære.
Temaet for lappelotteriet vårt nå i april er VÅR.

Det finnes mange slags linjaler og maler å få kjøpt. Mange av oss har mange linjaler liggende i skuffer og skap, vi har sett dem på nett eller i butikken og tenkt at denne kan vi ikke leve uten...... og så går tida og linjalene blir liggende, kanskje skjønner vi ikke helt hvordan vi skal bruke dem, de var ikke så enkle som det så ut til, vi holder på med så mye annet at vi rett og slett  glemmer at vi har dem... grunnene er mange. Noen bruker vi hele tiden.

Jeg bruker en masse som du ikke helt har skjønt, jeg vet ikke hva jeg kan bruke den til eller hvordan men det gjør du, jeg kunne tenkt meg å prøve en sånn uten nødvendigvis å kjøpe.... så derfor har vi tenkt at denne kvelden  skal vi bruke til å få litt kunnskap om de forskjellige linjalene. Hvis vi tar med oss de linjalene vi har, så kan vi enten dele den kunnskapen vi har med de andre, eller noen som kan bruken av dem kan forklare de andre.... er det noe vi lurer på, så er det helt sikkert noen som vet svaret....

Oppfordringen blir derfor:
Ta med linjaler du har....
Ta med noen stoffbiter
Ta med kniv
Ta med frysetape (tips hvordan du kan "lage" deg en twisterlinjal)
Skulle du ha lyst til å prøve å sy sammen noe av det du skjærer, så ta med symaskina også...

Grethe vil ta med de strikkelappene som er igjen etter teppene slik at hvis det er noen som ønsker å ta vare på dem og bruke dem til noe, så er det fritt fram og bare å forsyne seg.....

Møt opp på en skikkelig inspirasjonskveld!!