Sider

søndag 18. august 2013

Sommeren .....

.... er en herlig tid, og en travel tid. Ofte gjør vi andre ting enn ellers i året. Og det tror jeg får være forklaringen på hvorfor det er først nå at det kommer et blogginnlegg om våre aktiviteter på våren og forsommeren..

Sy-sammen-helga vår på Lysheim har blitt en veldig viktig del av lagets aktiviteter på kort tid. Det er noe spesielt med dette at vi samles over ei hel helg og er sammen over lengre tid. Vi syr og snakker, klipper og stryker, lager mat og drikker kaffe, ler og lærer av hverandre. Det er jo ikke sånn at vi syr de samme tingene eller bruker de samme stoffene, vi er alle sammen forskjellige og har våre egne vrier og spesialiteter. Det som binder oss sammen er jo den store gleden av å bruke hendene våre ( og hodene våre også da..) for å lage noe fint og nyttig og praktisk. Vi rett og slett elsker håndarbeid. Når vi er samla i quiltelaget, så er det jo først og fremst stoffer og sying som er i fokus, men det er mange av oss som også er rimelig hekta på andre typer håndarbeid også..... som strikking og hekling for å nevne noe.


Det er jo ikke mulig å få til ei helg som passer for alle hver gang, men vi var 10-12 stk som var med i løpet av helga denne gangen. 13 og 14 april var vi samlet. Symaskiner, stoffer, mønstre og ideer og ellers det vi trenger for ei helg var pakket i bilene våre. For de som skulle overnatte, var det da også sengetøy. Som tidligere helger, så er det to personer som får ansvaret for å stå for det praktiske med innkjøp av mat. Det er bedre det, enn at alle tar med seg litt hver. Da kan vi fort ende opp med 3 guloster, 7 leverpostei, kanskje ingen tenker på smør eller brød og da kan det jo bli litt merkelige måltider.
 
Nei, vi gir som sagt 2 personer ansvaret for innkjøp, og så prøver vi å hjelpe til litt i det praktiske når vi begynner å bli sultne. Vi er veldig gode på å hjelpe til når det gjelder det å spise!!
 
Det er alltid noen som tar med seg noe å ha til kaffen, så det trenger vi ikke å planlegge...
 
Nytt for denne helga var at vi bestilte koldtbord som vi koste oss med på lørdagskvelden. Det var kjempegodt og det var så mye mat at vi hadde jo både til frokost og lunsj på søndag...
 
Se så fint vi dekket festbordet vårt!!!
 
Men, .... det er jo syingen som er hovedpoenget da...
 Det er så mange flinke damer som lager så utrolig mye fint ...

Og her er det tid for et smart tips som jeg ikke skjønt med en gang i hvert fall..
hvis du teller antall nåler på lappen først...

 
.... så vet du hvilken plass i raden lappen har når du skal sy den sammen i raden....
Smart!!

 Og resultatet ble flott... et nesten ferdig teppe tiltenkt barn..

Men ei sånn helg går så alt for fort, og plutselig er søndagsettermiddagen der og vi må starte oppryddingen. Når vi kjenner etter så er vi nok litt stive og støle i kroppen etter å ha sittet så intenst ved symaskina over ei hel helg.

Så er det bare å dra hjem og vente på når vi kan begynne å planlegge høstens samling!!
Jeg kjenner at jeg er utrolig glad for å være en del av ei sånn herlig gruppe av mennesker med så mange ideer og mye kunnskap og humør... tusen takk for ei fantastisk helg til dere alle!!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Vi blir glade hvis du legger igjen en kommentar!