Sider

søndag 18. august 2013

Den gyldne omveg.....

I quiltelaget har vi vært år en sommertur som avslutter vårsesongen...

I år hadde vi bestemt at vi skulle holde oss i nærområdet, og da landet vi på at en rundtur på Den gyldne omveg på Inderøya .

I og med at vi i laget har en person som kan kjøre minibuss, så leide vi en, og bestemte oss for at 5. juni er en fin dag å dra på tur .... Det er litt ekstra sosialt når vi kan være alle sammen i bussen i stedet for at vi kjører 4-5 biler med noen i hver.

På forhånd hadde vi gjort noen avtaler slik at vi ikke dro helt på måfå...
Vi startet fra Brygga kl 13 og da var vi 18 personer.  Vi kjørte ut på Straumen og til Flyndra som er en bedrift som har fokus på de av oss som trenger litt ekstra tilrettelegging for å kunne være i arbeidslivet enten det er på permanent basis eller for en periode i livet. Vi  fikk orientering om bedriften av en veldig kunnskapsrik og engasjert Even Kne. Tror alle sammen var imponert over hva de gjør og får til i det konseptet.

Når vi kjørte derfra, dro vi inn til sentrum og parkerte på Meieribakken. Vi skulle innom Marens bakeri og Jostu'. Litt kaffe og en matbit i bakeriet ble det tid til før vi gikk inn i Jostu' butikken og fikk orientering om driften der også. De er  jo en del av Flyndra-konseptet både butikken og bakeriet. Vi dro derfra med litt mat i magen og noen handleposer og med enda mer kunnskap om hva de har fått til for å hjelpe mennesker innenfor Flyndra. Vi hadde jo også rukket å stikke innom Landhandleriet... det er flere koselig butikker på Straumen.

Derfra dro vi  til Svingen keramikk. Nydelige omgivelser, flotte produkter, enda noen flere handleposer, mer informasjon fra eierne....
Vi blir litt fasinerte av omgivelsene .... mange blide damer på tur ...
 

Hagen der er jo en opplevelse i seg selv!

 

En ting er jo selve produktene som er så fine, men det er jo også noe med presentasjonen som virkelig er så flott!!

 
Vi hadde litt ekstra tid da vi hadde vært hos de i Svingen, så da dro vi tilbake til Straumen og til Kåre Sundfær og hans fuccsia-hage... Det er jo ikke annet å si enn at den er virkelig imponerende.
 
 


.
 
Krukke på krukke med den ene planten flottere enn den andre, det ligger nok mange timer med pusling og stell av alle disse plantene.
 
Og for noen av oss ble det jammen med noen planter hjem igjen også....

Etter dette besøket, var det tid for å kjøre over til Kjerknesvågen og Berg Gård. Turen skulle avsluttes der med middag før vi skulle dra hjem.

Vi kom dit og ble lost inn på det som før var uthuset. Nok en gang fikk vi informasjon om hvordan dagens eiere og drivere har jobbet for å få dette stedet til å bli det det er i dag.. Svein og Kirsten Berfjord har gradvis bygd opp gården til å bli et ettertraktet sted for bespisning ved forskjellige anledninger. Julebord, barnedåp, bryllup osv... i tillegg har de gårdsbutikken med lokalt produsert mat og andre produkter...de hadde landets første gårdsslakteri og til høsten vil vi også få stifte bekjentskap med gården på annet vis, spennende blir det.....
 
 
Mette og fornøyde med mange nye inntrykk, satte vi nesa hjemover til Steinkjer. En lang dag hadde vi bak oss, hyggelig hadde det vært og gleder oss til neste sommertur gjør vi....... takk til alle som var med og til alle som tok i mot oss!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Vi blir glade hvis du legger igjen en kommentar!